Graduation Ball
Hotel Grafit jest idealnym miejscem na zorganizowanie Balu Studniówkowego. Nowoczesna Sala Diamentowa (plan sali poniżej) o powierzchni 560m² pomieści do 300 osób. Jej niepowtarzalny wystrój, wybór kolorów oświetlenia spośród palety ponad trzech tysięcy barw to tylko kilka z atutów przemawiających za wyborem naszej oferty.
Młodzież w tym szczególnym dla nich dniu traktujemy wyjątkowo, dbając o profesjonalną obsługę, smak potraw na najwyższym poziomie i bezpieczeństwo podczas balu. Dla grona pedagogicznego oddajemy do dyspozycji kameralną Restaurację znajdującą się na tym samym poziomie, zarówno maturzyści jak i grono pedagogiczne mogą czuć się komfortowo.
Na terenie Hotelu znajduje się bezpłatny monitorowany parking dla naszych Gości.
MENU - STUDNIÓWKA 2017 140 zł/osoba
Zupa: (1 do wyboru)
- Rosół z makaronem
- Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
- Flaki wołowe
- Zupa gulaszowa
- Consome pomidorowe z makaronem
II danie: (1 do wyboru)
- Cordon blue z indyka, ziemniaki, zestaw surówek
- Polędwica wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym, ziemniaki, zestaw surówek
- Kotlet szwajcarski zapiekany z serem i pieczarkami, ziemniaki, zestaw surówek
- Kotlet de volaille, ryż pikantny, jarzyny gotowane
- Medalion drobiowy w płatkach migdałowych, ziemniaki, zestaw surówek
- Schab saute w sosie borowikowym, ziemniaki, zestaw surówek
III danie gorące: (1 do wyboru)
- Barszczyk z pasztecikiem
- Żurek z jajkiem i wędzonką
- Krem serowy z diablotką
- Kwaśnica
IV danie gorące: (1 do wyboru)
- Forszmak drobiowy
- Strogonow
- Karczek w sosie, kluski śląskie, sałatka z buraków
- Bogracz wołowy z kluskami śląskimi
- Udko z kurczaka, ryż, marchewka gotowana
- Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana
Zakąski: (5 do wyboru)
- Galantyna z kurczaka
- Karczek pieczony w ziołach
- Schab po warszawsku
- Płyta wędlin (sopocka, baleron, szynka)
- Mozzarella z pomidorami
- Ruloniki z szynki z sałatką jarzynową
- Śledź w oleju
- Płyta mięs pieczystych
- Galaretka drobiowa
- Indyk pieczony w piwie i miodzie
Sałatki (2 do wyboru)
- Grecka
- Prowansalska
- Wykwintna (seler marynowany, ananas, szynka)
- Jarzynowa
- Z kurczakiem i selerem naciowym
Pieczywo: (200g/os.)
Ciasta: (100g/os.)
Owoce: (250g/os.)
Napoje:
- Kawa z ekspresu (2szt./os.)
- Herbata z cytryną (2szt./os.)
- Napoje niegazowane (1l.)
- Napoje gazowane (750ml.)